Antigone – €9,- entree

Theater Antigone is een theaterproductiehuis uit Kortrijk, waar je terecht kan voor zowel klassiek repertoiretheater als volledig nieuwe creaties waarbij zowel tekst, voorstelling en decor binnen het huis zelf gemaakt worden.
Daarnaast beschikt Theater Antigone ook nog over een sterke sociaal-artistieke werking en een jongerenwerking.
Theater Antigone werkt graag en vaak samen met andere gezelschappen en theatermakers en brengt naast eigen producties en coproducties ook een aantal gastvoorstellingen.
Het gebouw van Theater Antigone op zich is al de moeite om naar een voorstelling in Kortrijk af te zakken. Geen klassieketheaterzaal, maar een oud industrieel pand dat dateert uit de 19de eeuw werd in 2001 gekocht en beetje bij beetje omgebouwd tot een flexibele karaktervolle ruimte. De ruimte leent zich tot allerlei initiatieven zoals concerten, een driedaags kunstenfestival, en allerhande aanverwante projecten.
Theater Antigone is ook een reizend gezelschap, zowel nationaal als internationaal. Onze voorstellingen kennen telkens een voorstellingsreeks in onze eigen ruimte en gaan daarna op tournee.
Bovenal is Theater Antigone een interessante werkplek voor diverse podiumkunstenaars, schrijvers, spelers, muzikanten, componisten, beeldende- en beeldkunstenaars, en ook mensen die niet in één bepaald hokje onder te brengen zijn.

Geniet van een theater voorstelling voor 9 euro bij theater Antigone of €22,50 voor drie voorstellingen naar keuze!

Illustration by: CULTUUR-APP

Date:

Category:

KORTRIJK